2 сутрешни грешки, които ни пречат да отслабнем

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Добрият метаболизъм е основен фактор за хубавата фигура. Ако нашият метаболизъм е слаб, това води до натрупване на мазнини и увеличаване на теглото. Неговата скорост се влияе най-вече от генетичните фактори и възрастта. И макар те да не подлежат на нашия контрол, има много начини, с които да подсилим метаболизма. Но днес ще ви запознаем с 2 огромни грешки, които правим сутрин и които водят до неговото забавяне. Съответно и до проблеми с килограмите.

 

Грешка 1 – не закусваме! Ако попитате няколко дами и господа с наднормено тегло дали закусват, повечето от тях ще ви отговорят отрицателно. Прескачането на закуската води само до едно – забавяне обмяната на веществата! Тъй като на тялото не е предоставена храна, сигналите към мозъка са да пести енергия. Съответно мазнините се складират, вместо да се изгарят. Трябва да хапнем в рамките на един час след събуждане. Така ще засилим метаболизма и ще предотвратим натрупването на мазнини.

 

Грешка 2 – не се упражняваме! Има хора, които не само не правят сутрешна гимнастика, но дори гледат на нея с насмешка. Кратката тренировка сутрин може да свърши чудеса с тялото ни! Дори някои специалисти съветват да планираме няколко минути упражнения сутрин, вместо няколко часа в залата следобед. 4-5 минути гимнастика сутринта ще накарат организма ни да много по-бързо да изгаря калориите. Освен това ще ни освежи и тонизира. Ще отпусне схванатите мускули и определено ще ни накара да се чувстваме много, много добре. Повтаряме – само няколко минутки сутрин и ще останете удивени от резултатите!

 

Вижте още:

Ефикасна кардио тренировка за загуба на излишните килограми

Какво да хапвате преди и след тренировка? 


 

Коментари към "2 сутрешни грешки, които ни пречат да отслабнем":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg