4 знака, че спорите с психопат

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Ето четири сигурни знака.

1. Те играят жертвата, въпреки че имат надмощие

Психопатите трудно изразяват съпричастност. Един от начините, по които го правят, е да приемат страданията на другите и да си приписват  нещастия,които са далеч извън обхвата на дори най-неуспешните им дни.

Това може да излезе наяве в спор с психопат, когато той се опитва да ви накара да се почувствате виновни или да го съжалявате, въпреки че притежава надмощие.

 

2. Настроението им се променя бързо

Психопатите могат да преминат от състояние на щастие в дълбока ярост за части от секундата – което ги поставя начело на спора. Това може да се случи и при човек с гранично разстройство на личността, което според някои може да доведе до подобна липса на съпричастност. Граничното разстройство на личността обаче е различно.

3. Те са снизходителни

Снизходителното поведение е един вид емоционална злоупотреба на психопатите, която те причиняват на хората около тях. В комбинация с техния чар и често привлекателни лични черти, това поставя психопата в положение, в което вие може да започнете да се чувствате превъзхождани и зле по отношение на себе си, докато той ви говори от „по-високо”.

4. Те не могат да признават грешките си

Във връзка с първата точка, психопатите обичат да играят жертвата - дори когато те са виновниците. Стив Джобс - самият предполагаем психопат - пословично отричаше, че има извънбрачно дете, Лиза, в началото на създаването на „Apple”. Просто така. Той отрече раждането на човешко същество и настояваше, че детето не е негово дълги години.


 

Коментари към "4 знака, че спорите с психопат":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg