7 знака, че детето ви е стар дух

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Децата са фантастични. Те винаги казват това, което мислят и вдъхват живот на всичко. Понякога се случва човек да се натъкне на дете, което изглежда малко по-различно от останалите. Всички деца са уникални, но някои изглеждат "по-зрели" от други.

Тези деца показват различни черти от своите връстници. Вместо да са с широко отворени очи към всичко и опростен поглед към света, едно дете със стар дух е проницателно и сложно. Вместо да бъде наивно и спонтанно, такова дете е по-скоро разумно и знаещо. Вместо да е бодро и игриво, вашето дете е интуитивно и с опит.

Ако това ви напомня за вас или вашето дете, прегледайте признаците по-долу, за да се убедите със сигурност!

7 знака, че Вашето дете е стар дух:

1. Друг свят

Ако чувствате, че детето ви не е от този свят, това е силен знак, че той или тя е стар дух. Вашият син или дъщеря може да изглеждат не на място, като от друг свят. Той или тя може да харесва да прекарва времето си в света на собствените си творения.

За родителя на такова дете е трудно да се съобрази с желанията му, но ако го оставите да прави това, което го забавлява, то ще бъде щастливо.

2. Замислено

 

Докато повечето деца обичат да играят по цял ден и никога не искат да спират, тези със стар дух са склонни да бъдат спокойни и погълнати от своя малък медитативен свят. Те могат да бъдат приети за изолирани, съзерцателни или замечтани.

3. Изпитват проблеми да се впишат

Понякога децата, които са стари души, трудно се разбират с връстници. Това е така, защото те не се интересуват от проблемите и ежедневния живот на децата на тяхната възраст.  Такива деца могат да проявяват почти майчинско отношение към своите съученици. Питат „Добре ли си?“  или дават съвети.

4. Незачитане на авторитети

 

Децата със стар дух са по-малко склонни да следват сляпо нареждания. Те често са по-интелигентни и наблюдателни. Смятат се за равни с възрастните и това може да доведе до някои проблеми. Те може да ви поучават, когато усетят, че нещо не е наред и повечето пъти са прави.

5. Време, прекарано насаме

 

Някои стари души трудно се вписват в социални кръгове. Дори децата с високо развити социални умения често предпочитат да прекарват времето си сами. Прекарването на време насаме им се отразява добре. Това означава, че те са в хармония със себе си.

6. Любознателност

Ако едно дете непрекъснато задава изненадващи въпроси, това може да означава, че е стара душа. Такива деца искат да научат колкото се може повече, възможно най-бързо. Познавам такива деца и те често задават шантави въпроси, за които никога не бих се сетила. (След това трябва да намеря начин да им отговоря.)

7. Отговорни и независими

Децата със стари души са склонни да бъдат силно отговорни, стабилни и надеждни. Поради това родителите често оказват прекалено голям натиск върху тях. Тези деца обичат да помагат, но ако са твърде обременени  ще търсят свобода и дистанция. Те имат и страхотни идеи и са полезни, но не трябва да бъдат принуждавани.

Дали детето ви е стар дух?

Вие сте стар дух и не сте знаели до сега?


 

Коментари към "7 знака, че детето ви е стар дух":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg