5 начина за позитивен старт на деня

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Всеки ден е пълен с безброй възможности, но започвайки деня след 5 часов сън, без закуска и списък със задачи дълъг, колкото ръката ви вие ще срещнете трудности в това да ги уловите. Когато се чувствате изморени или пък не искате утрешният да идва, може да бъде лесно да забравите, че вие имате силата да повлияете на всеки един ваш ден. Начинът, по който започвате деня си много често дава тон на остатъка от деня, така че като го започвате позитивно, вие увеличавате шанса си да имате щастлив и успешен ден.

Ето и пет позитивни начина да започнете деня си:

1. Топла вода с лимон

Може би сте чували за тази отвара поне няколко пъти. Тя от години се препоръчва от експерти, защото в нея се крият много полезни качества асоциирани с пиенето на гореща вода и лимон преди да започнете деня си. Някои от тези качества са подпомагане на имунната сисетма, подобряване на храносмилането и почистване на кожата. В случай, че нормалният ви старт на деня е с чаша кафе или чай, първоначално може да се почувствате летаргични, защото тялото ви ще иска обичайната кофеинова доза. Препоръчва се да пиете топлата вода с пресни лимони и на гладен стомах.

2. Медитирайте

Подобно на топлата вода с лимон, медитацията е нещо, което изглежда, че всеки предлага. Практикуването на медитация сутрин може да успокои ума ви и да го подготви за длъжностите през деня. Много проучвания са показали, че медитацията може да подобри фокуса и концентрацията, да подобри креативността и да успокоява ума. Медитацията може да подобри живота ви и добрите новини са, че можете да започнете дори и с 5 минути всяка сутрин.

3. Движете се

Както при медитацията, има много проучвания, които са изследвали полезните качества на тренировките. Първата ви мисъл би била, че нямате достатъчно време за тренировки сутрин и може да сте прави. Може и да следвате стъпките на някои много успешни жени като Опра Уинфри, Дженифър Анистън и Мишел Обама, които се събуждали достатъчно рано всяка сутрин, за да вмъкнат тренировките в заетия с график. Ще си струва! Проучвания показват, че хората, които тренират сутринта всъщност спят по-добре от тези, които тренират вечер. Не е задължително тези тренировки да са тежки – може да е кратка разхода, йога или просто няколко разтягания. Най-важното нещо е да се раздвижите.

4. Четете или слушайте нещо позитивно

Повечето хора започват сутринта си, протягайки се към смартфона или дистанционното на телевизора. Преглеждат сутрешните новини или гледат какво са изпуснали в социалните медии. В случай, че и вие започвате деня си по същият начин, това значи, че първото нещо, което правите всъщност е негативно нещо. Много от новините в медиите не са позитивни и в повечето случаи се ще се депресирате още преди дори да сте си взели душ! Вместо това, прочетете книга с вдъхновяващи цитати, а пък ако предпочитате да слушате нещо, докато се оправяте сутрин – опитайте радиото.

5. Дневник

Няма значение дали изливате мислите си на хартия или пък вписвате какво искате да постигнете през дадения ден – дневникът може да е прекрасен начин за започване на деня. Вместо да го започвате с четене на и-мейли, сутрешният дневник ви дава възможността да изясните как точно искате да протече вашият ден. Започвате деня си с пълен контрол и вие определяте тона на остатъка от деня. Няма правилен или грешен начин за водене на дневник. Може да започнете с 10-20 неща, за които сте благодарни. Каквото и да правите, започването на деня с дневник е по-позитивен начин за това. В днешния свят, където всичко е свързано, всички бързаме и сме стресирани, започването на деня има огромно значение за настроението и поведението ви през остатъка от деня.


 

Коментари към "5 начина за позитивен старт на деня":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg