Да си самотна майка не е нещастие!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

От край време самотните майки са белязани като нещастни. Във филмите те често са представяни като слабо образовани и измъчени жени, които работят като сервитьорки, стриптизьорки или чистачки. А от времето на комунизма до днес, в много случаи обществото ни ги е анатемосвало или гледало със съжаление. Сякаш са по-нисши за това, че нямат мъж до себе си или без, тъй наречения силен пол, не са на необходимото ниво.

 

По-лесно е да отхвърлиш съществуването на подобен тип хора, отколкото да потърсиш причината, защо са избрали да живеят така. Отричането явно за много хора е решение на проблема. Да, проблем е едно дете да не живее с двама родители, но защо майка му трябва да бъде отрицателен герой?!

 

Сякаш, ако си направила грешка в избора си на партньор, то задължително трябва да си измъчена, не достатъчно грамотна или от малцинствен произход. Не се заблуждавайте -  това не е лицето на всички ни, решили да продължим сами.

 

Да дариш живот е призвание и Божи дар. Това е избор, който те прави истински пълноценна жена. А да си самотна майка е оксиморон. Защото не може едновременно да си майка и да си самотна. Нашите лица са много, различни са и професиите ни, но всички ние сме борбени и невероятни щастливки.

 

В много случаи сме по-успели, по-пробивни и по-адаптивни от не-самотните майки. За да дадем пълноценен живот на децата си и да компенсираме липсата на другия родител, сме готови и на невъзможното, но не и на решението да наведем глава и да жертваме достойнството си. Вече знаем, колко трудно е после да се изправиш.

 

За това, моля спрете да ни гледате с влажни очи, ние нямаме нужда от вашето съжаление. Ние също не спираме да мечтаем, да се усмихваме и да обичаме. Вече сме убедени, че да можеш да обичаш останалите, първо трябва направиш това с теб самия. И го правим всеки ден, от мига, в който сме решили да продължим сами. Имаме своите тайни, странности и различни характери. Но това не са само наши качества, а на всички хора.

 

Не се срамуваме от това, че детето ни носи нашето име и фамилия. Тъй като знаем, че сме благословени. Защото сме майки!


 

Коментари към "Да си самотна майка не е нещастие!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg