Демокрация, Референдум в... името на народа?!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

 

Силата е нищо без контрол! Знам това. Вече знам, че и правителството на ГЕРБ го знае! 

Какъв хитър ход преди изборите! Може би г-н Борисов не е най-интелигентният премиер, който сме имали, но определено действията са му такива. Приемете го!

Няма правилно решение за АЕЦ Белене в сегашната ситуация. Имаше преди 6-7 години, но тогава никой не пита народа. Сега, когато България ще търпи негативи и при двата възможни варианта, нека някой друг да поеме отговорността... народа! 

Дотук всичко нормално, народът си плаща за всичко! Вече си го знаем - ще си платим за правото да гласуваме, ще си платим и за това, за което сме гласували, но... какво ми направи впечатление: Разделението на хората. Оказа се, че в днешния ден хората са на два лагера - гласували и негласували. Никой не говори за АЕЦ Белене!

Отново се разделяме за да ни владеят!

А точно този "Референдум" би трябвало да ни обедини! Отново ни се дава възможност да гласуваме, но... без АЛТЕРНАТИВИ. Отново трябва да избираме "по-малкото зло" и отново тези които са упражнили "правото си на глас" гледат надменно над "негласувалите"?! 

Защо никой не пита дали държавата трябва да упражни контрол върху монопола на "Топлофикация"?!  Защо никой не пита дали цените на комуналните услуги трябва да бъдат бъдат пропорционално  зависими от минималната работна заплата?! А цената на горивата?!

Нека се обединим на днешния ден! Нека поискаме всяка година референдуми, но по въпроси които касаят пряко народа! Сложните сметки около АЕЦ Белене, предварително подписаните неизгодни договори - нека си останат за политиците! Нека не се разединяваме днес като гласували и негласували! 

Нека сега се обединим по мирен начин в Името на Народа. След време може и да е късно за това...


 

Коментари към "Демокрация, Референдум в... името на народа?! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg