Ето защо храната е по-вкусна, когато си пиян

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Петък вечер е, вие сте с три питиета напред и изведнъж , полуготовата и бързо приготвена храна която никога не считате, годна за консумация през деня е точно това, за което копнеете в 2:00 ч през нощта! Ах, алкохолен глад... Освен , че очевидно задръжките ви са намалени доста, какво е това  странно превключване, което се случва?

Е, първо: Вие не си въобразявате. Изследователите са открили, че ние сме склонни да консумираме повече калории, след злоупотребата с алкохол, отколкото ако се забавляваме без да  пием - дори и ако не ядем по-големи количества  храна.

Но като се има предвид колко калории средно съдържа вашата напитка, няма очевидна причина защо тялото ти  да иска повече от тях (особено под формата на дюнер или пица)

Настоящата теория е се отнася  до начина, по който алкохолът влияе върху  две невротрансмиторни системи в мозъка ви. Тези две мрежи, съставени от опиоиди и допаминови рецептори, са силно ангажирани  в създаването на чувствата за възнаграждаване, които получаваме от яденето на вкусни храни (например шоколад, бургери, пица). И алкохолът има огромен ефект върху тези две системи. Крайният резултат е, че просто искате да ядете повече храни, съдържащи захар и въглехидрати. Освен това алкохолът подтиска хормонът лептин, който отговаря за чувството на ситост в организма.

Един от начините да избегнем преяждането след запой е да се нахраним добре преди да започнем да пием.

Не съдим никого, просто препоръчваме :  опитвайте се да избягвате най-мазните храни ако искате да спите добре.


 

Коментари към "Ето защо храната е по-вкусна, когато си пиян":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg