Защо „Сексът и градът” няма да ни писне? Никога!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Бившият ми приятел изпадаше в див ужас, когато случайно по телевизията засека „Сексът и градът”. Започваха се едни физиономии, едно мусене, едни коментари…

Да, гледала съм го 100 пъти и сигурно знам епизодите наизуст, но какво пък? Искам пак! И истината е, че повечето ми приятелки са на същия хал - пристрастени към този сериал, както и към „Приятели”, както и към „Отчаяни съпруги”. Ами, готини са и едва ли някога ще ни писнат! Така че, момчета, сори! Вие си имате Чарли, ние пък Кари!

Не се бях замисляла обаче къде е причината за тази мания. Докато не попаднах на интересно американско изследване. Според него най-силната „дрога” е да откриваш нови детайли в сцените, които преди това са ти се изплъзнали. И това правило важи не само за любимите ни сериали, а изобщо за всичко, което обичаме – книги, филми, места… Винаги има нещо ново, което да откриеш и което придава по-друг смисъл на възприятията ти до момента.

Първоначалната версия на учените е била, че всичко е въпрос на навик и носталгия, но в крайна сметка станало ясно, че нещата са далеч по-комплексни.

А както литературата, така и киното ни помагат да изживяваме собствените си случки по нов начин или пък да погледнем на подобни ситуации отстрани.

„Сексът и градът”, например, се превърна в нещо като огледало, в което една мацка, търсеща любовта в съвременния свят, може да се огледа. Нещата са относителни, разбира се, но замислете се колко пъти сте сравнявали любовните си драми с тези на Кари и Сие?


 

Коментари към "Защо „Сексът и градът” няма да ни писне? Никога! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg