Идеалните въпроси за първа среща

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Неловка среща – или мълчите и лапате мухи в чудене какво точно да кажете, че да разчупите ледената тишина, или пък бъбрите един през друг несвързано, за да не си личи(уж), че не ви харесва срещата.


Ако сте изживявали тази ситуация не един или два пъти, то ще ви е интересно да прочетете какво ще споделим с вас. Науката се зае да намери най-лесния начин, по който можеш да опознаеш някого. И стигна до много любопитни резултати – можеш да накараш непознат да се влюби, само ако задаваш правилните въпроси!


Всъщност първото проучване по темата е още от вече далечната 1997 година. Учените използвали конкретни въпроси, с които участниците, колежани, разделени на 33 двойки, да разчупят леда помежду си.


Учените дали на половината от колежаните серия от 36 невероятно лични въпроси, които започвали от "Ако имаш възможност да избереш от когото и да било по света, кого би поканил на вечеря?" и "Кога за последно пя сам на себе си?". Постепенно прогресирали до "Какво е това, което искаш да направиш много отдавна, но все още не си?", за да завършат с наистина стряскащите въпроси като "От всички хора в семейството, за кого най-малко ще страдаш, ако почине?".


На другата група били задавани по-общи въпроси като "опиши най-добрия си приятел". В крайна сметка излиза, че участниците, които са си задавали по-личните въпроси, са се почувствали по-близки, отколкото тези във втората група, които си говорили общи приказки. Учените стигат до извода, че ровенето в лични теми създава усещане за отдаденост и зависимост, каквито изисква дългосрочната връзка.


По-скорошно изследване, от 2006, потвърждава тези резултати. Участниците откликват повече на важни теми, които дори се определят като рисковани, подобно на културата, например. Тези тези били предпочитани през плоските шеги и празните комплименти.


Дейтинг сайтът OKCupid пък се поинтересува как може да се определи дали някой иска дългосрочна връзка или само една нощ забавление. Ако двойката цели дългосрочно обвързване, въпросите, които си разменят ще са за филми, пътувания и важни решения в живота. Тези, които си търсят еднократен секс, просто трябва да попитат "Харесва ли ти вкуса на бирата?". Е, дами, ако бирата е в центъра на разговора, всичко е ясно.


 

Коментари към "Идеалните въпроси за първа среща":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg