Как да пием повече вода?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Всички знаем, че приемът на вода е много важен. Дори и да не знаем всички ползи от нея и как точно помага на тялото ни, знаем че е изключително важна. И все пак, за повечето от нас, приемът на вода през деня е доста труден. Проучвания показват, че дори и атлетите не приемат достатъчно вода. Учените открили, че при случайна проверка преди тренировка, над половината от атлетите били дехидратирани, а 13% от тях били много дехидратирани. Какво обаче за нас – обикновените хора? Дали пиенето на вода има толкова голям означение? Да, някои от нещата, при които водата ни помага са главоболие, умора и храносмилателните процеси.

Ето и няколко начина как да се научим да приемаме повече вода:

1. Следете количеството вода, което приемате всеки ден

Промяната трябва да започне с това. Може да си купите разграфено шише, което да напълните и в края на деня да видите точно колко вода сте изпили. Може също така и да направите по-детайлно проследяване, като си записвате колко чаши вода сте приели или пък да си зададете цел. Например, искате да изпиете половин шише вода до 13:30.

2. "Яжте" вода

Повечето от нас се концентрират върху приема на въглехидрати, протеини и мазнини през деня. Това ни кара да забравим за всичките плодове и зеленчуци, които не само, че са препълнени с витамини и минерали, но също така съдържат и много количество вода. Ягоди, диня, краставица, целина и грейпфрута са изградени от почти 90% вода, а също така са и вкусни!

3. Пийте вода преди хранене

В случай, че искате да свалите някой килограм, опитайте да пиете една-две чаши вода преди хранене. Това е много удобен и лесен начин да бъдете по-здравословни, а също така и да приемате повече вода. Може да го правите, докато си приготвяте храната – просто си сипете чаша вода и я изпийте.

4. Овкусете я

Чашата с вода не изглежда толкова апетитно, както чаша пълна с кока-кола например. Може да подобрите вкуса й като добавите малко нарязана краставица или ягода. Правейки това, вие ще дадете един приятен вкус на водата си, който ще ви кара да пиете все повече и повече вода.
Пиенето на вода през деня не винаги трябва да е трудно. Като си изградите нови навици и ядете повече плодове съдържащи вода, не само ще си осигурите по-добро здраве, но ще бъдете и по-хидратирани.


 


 

Коментари към "Как да пием повече вода?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg