Какво е да живееш с лъв?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Ще ви разкажем една истинска история за това какво се случва, когато лъв стане част от семейството, но не кое да е, а от семейството на добре познатата звезда от филма на Алфред Хичкок „Птиците“ – Типи Хидрен.

Главни действащи лица са Типи, съпругът ѝ Ноел Маршал и дъщерята ѝ от първия ѝ брак с Питър Грифин – Мелани Грифин (тогава на 19 години) и техният любим лъв Нийл.

По време на снимки в Африка Хедрен и Маршал попаднали на изоставена къща, коят обила превзета от лъвове. Когато се върнали в Америка те били помолени да заснемат и филм за лъвовете на базата на това какво са преживели.

Дресьорът на животни Рон Оксли Посъветвал семейството да прекара колкото се може повече време с лъвовете, за да опознае начина им на живот. Това и направили. Те заживели с истински лъвове в отдалечено ранчо в Калифорния.

Така се появил най-скъпия риалити филм заснеман някога – „Рев“. Сценрият и режисурата са на Маршал, продуценти са Хедрен и Маршал. Работното заглавие на филма било „Лъвове, лъвове и още лъвове“, въпреки че в него има други видове големи котки – ягуари, гепарди, пуми и леопарди.

В центъра е учен, който изследва семейство котки и когато семейството му идва да го посети се натъква на всякакви животни в къщата. Работата на Маршал и Хедрен с толкова много различн недресирани диви животни (над 150) определила и високата цена на продукцията – 17, 5 млн. долара. Работата по него отнела 5 години,  до премиерата му през 1981 г. Веднага след нея Хедрен и Маршал се разделят.

 

Заснемането не минало и без инциденти. Мелани Грифит била атакувана от лъвица и в резултат имала 50 лицеви шева. Главният оператор Жан де Бонт също е ухапан от лъв. Общо 70 човека се разминали с леки наранявания по време на снимачния процес.

След реализирането на продукцията Типи Хедрен основава Shambala Preserve – приют за малтретирани екзотични животни. Тя дори живее там сред над 70 вида, сред които е и бенгалския тигър на Майкъл Джексън.

Вижте снимки с любимеца на семейството лъвът Нийл:


 

Коментари към "Какво е да живееш с лъв?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg