Какво е значението на 10-те най-популярни цветя

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Независимо дали планирате да подарите или се надявате да получите цветя този св. Валентин, проучването на значението на цветята ще ви даде огромно предимство. Мислите си, че розата е просто роза? Не, не е!

1. Роза

 

Не е изненадващо, че това класическо цвете е най-популярният избор за св. Валентин. Може би е така, защото червените рози символизират любовта, романтиката, красотата и перфектното. Цветето също така е известно и с цената си. Тези, които отглеждат розите с цел ги задържат, за да разцъфнат на време за 14-ти Февруари, а след това увеличават цените и дават тази така позната репутация на розите.

2. Гербери

 

Герберите символизират красотата, невинността и чистотата. Те имат много разновидности и много цветове, което дава възможност за много различни и красиви букети. „Щастливите“ цветя винаги са добър избор за подарък!

3. Лалета

 

Лалетата символизират перфектната любов. Те са елегантни и лесно разпознаваеми, а също така са едни и от най-известните цветя в света, най-разпространени в Холандия. Те изобразяват комфорта, топлотата и са добър избор за св. Валентин, тъй като са класика и не са скъпи.

4. Алстромерия

 

Тези дълго траещи цветя символизират приятелството и преданството. Те разтат в Южна Америка и имат много цвята на стрък, което ги прави перфектни за красиви аранжименти. Може би най-добрата страна е, че могат да се намерят в почти всеки магазин.

5. Лилиум

 

Тези бели ориенталски цветя обикновено символизират красотата, класата и стила. Мъж, който направи букет с тези драматични и сравнително скъпи цветя има добър стил и познава добре партньора си. Другият плюс е, че тези красиви цветя имат и много хубав аромат.

6. Орхидеи

 

Тези цветя символизират любовта, красотата, лукса и силата. Те също така са по-екзотични и не увяхват бързо, така че са перфектния подарък, ако искате да подарите растение в букет или саксия.

7. Градински карамфил

 

Тези цветя символизират новата любов, но поради някаква причина те имат лоша репутация. Хубавото е, че тези цветя са големи и лесно достъпни.

8. Слънчоглед

 

Точно както слънцето, тези цветя символизират топлината и радостта. Въпреки, че ярко жълтият им цвят напомня за лятото, тези цветя могат да се намерят по всяко едно време на годината.

9. Ирис

В някои части на цвета, тъмно сините или лилави ириси символизират кралско достойнство. Независимо от цвета им, те също така символизират вярата и надеждата. Смесете ги с червени лалета или гербери за една красива комбинация.

10. Гардении

 

Пълни с аромат, тези елегантни цветя символизират чистотата и радостта и показват дълбока любов. Мъжът, който купи такива цветя най-вероятно има богата история с жената, за която ги купува.
 


 

Коментари към "Какво е значението на 10-те най-популярни цветя":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg