Индийската кухня може и да не е за всеки вкус, но ако си падате по пикантните ястия с много подправки и необикновен вкус, това ще ви хареса! Нарича се картофена корма и е известно като индийската закуска.
Необходими продукти:
2 средно големи картофа
1 глава лук
1 голям домат
2-3 с.л. олио
2-3 карамфила
2 см. канелена кора (или 1/2 ч.л. канела на прах)
5 скилидки чесън
2 см джинджифил
1 чаена чаша топла вода
сол на вкус
По желание:
1 с.л. кокосови стърготини
1/2 ч.л. лют червен пипер или едно люто чушле
За гарниране
листа от кориандър или магданоз
Начин на приготвяне:
Смелете чесъна и джинджифила и ги направете на паста.
Загрейте олиото и в него се сложете карамфила и канелата (ако канелата е на прах, сложете я след лука). Запържете подправките за 1-2 мин. и прибавете лука, лютото чушле или червения пипер и пастата от чесън и джинджифил. Пържете, докато лука стане прозрачен.
Нарежете картофите на кубчета и предварително ги сложете да се варят. Трябва да бъдат полусварени. Сложете ги в сместа и ги запържете заедно с нея за няколко минути.След това добавете и доматите и ги оставете на котлона, докато омекнат. Това става за около 4-5 минути.
След това прибавете водата и кокосовите стърготини и варете, докато сосът се сгъсти и картофите са напълно готови.
Гарниране с листа кориандър или магданоз. Да ви е сладко!