Приготвили сме ви едно страхотно лятно ястие – да си оближете пръстите! А ако харесвате тичквички, това със сигурност ще стане. Тази рецепта за тиквички с моцарела или бяло сирене и пармезан е много вкусна, лека и чудесна за по-топлите дни. Насладете й се!
Необходими продукти:
4 тиквички със средна големина
няколко лъжици пресен босилек
няколко стръка пресен лук
1 чаша бяло сирене или моцарела, нарязани на кубчета
½ чаша настърган пармезан
суха мащерка
чесън на прах
сол
пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на полумесеци, а босилека и лука на дребно.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете всички съставки за рецептата - без пармезана, и изсипете получената смес в подходящ съд за печене, добре намазнен с олио или зехтин.
Печете ястието, без да го покривате, за около половин час, а след това го изваждате и поръсвате равномерно с пармезан.
След това печете още 15 минути и готово! Ястието върви чудесно с бяло вино.
Добър апетит!