Най - добрите снимки с дрон за 2017

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Вместо да използват някоя стара камера или фотоапарат, всички  - от модните фотографи до сватбените фотографи използват вече дронове, за да заснемат нови и вълнуващи въздушни ъгли в наши дни. Така че не е изненада, че резултатите от Dronestagram и четвъртият годишен конкурс за въздушна фотография на National Geographic са спиращи дъха.

"Аз бях изумен от креативността на снимките в този конкурс", каза Джеф Хеймсат - фоторедактор на National Geographic Traveler и съдия на конкурса. " Процесът на подбор съвсем не беше лесен, този конкурс със сигурност показа най-хубавите снимки от цял свят".

Бяха представени около 8000 снимки от професионални фотографи и любители по целия свят в три различни категории, включително природата, градски пейзажи и хора.

Природа

1-во място, ПРИРОДА: "Лятна жътва" Франция от Джером Кортиал

 

"Отидох във Валенсол , надявайки се да се сдобия с оригинална фотография, а не с класическия изглед със залеза на заден план. Знаех, че това е началото на сезона на прибиране на реколтата, затова преследвах тракторите и чаках търпеливо, докато някои започнаха да жънат, което щеше да създаде приятен композиция отгоре. "

2-ро място, ПРИРОДА: "Безкрайният път към Трансилвания " Румъния  от Калин Стан

 

"Това е път Cheia DN1A, който ще ви отведе до Трансилвания, тук, в Румъния. Да, Тази Трансилвания. Или както казва легендата, това е гледката, която самият граф Дракула е видял по време на нощния си полет."

3-то място, , ПРИРОДА: "Образуване на лед" в Гренландия, Флориан Леду

 

"Тази снимка беше реализирана през зимата в Източна Гренландия, която е едно от най-отдалечените места на Земята. През този период е трудно да се стигне там, особено в зависимост от метеорологичните условия".

1-во място, Градски пейзажи: "Бетонна джунгла" в Дубай от Башир Мукарзел

 

"Тази снимка беше заснета при залез слънце в Дубай в 18 часа, опитвайки се да улови район, който преди десетина години беше буквално пустиня и сега се превърна в бетонна джунгла с най-високите сгради в Дубай".

2-ро място, Градски пейзажи: "Меркурий  Сити Тауър" в Москва от Алексей Гончаров

 

" Седях на пейка на площада близо до Международния бизнес център в Москва, търсейки красиво отражение в огледалните прозорци на кулата" Меркурий ". По време на полета на дрона видях промишлени катерачи и харесах начина, по който изглеждаше тяхната работа от тази гледна точка: Те сякаш миеха самия град, а не просто прозорците на сградата.

3-то място, Градски пейзажи "МИР" в Мадрид от Луис Сагуар Доминго

 

"Бях в Мадрид, търсейки приятно място за летене на моя дрон, за да го добавя към моят акаунт в Инстаграм "... когато видях снимката, беше наистина добра и симетрична.

1-во място, Хора: "Края на линията" в Ню Джърси, Мартин Санчес

 

"Докато шофирах, забелязах празен тенис корт ... Двама души дойдоха, за да играят тенис на другия корт, а когато се приближиха, нямаха представа какво се случва от моята страна. Изглеждаха много объркани, гледайки, как просто лежах на земята в странни позиции.Те не знаеха дали да играят или да се обадят за помощ. Когато бях готов, аз им показах донякъде окончателен резултат от снимките и двамата казаха” Оооххх! Сега разбрах”!

2-ро място,ХОРА:"Водни лилии" във Виетнам от HELIOS1412

 

Докато „Dronestagram” не предостави информация от фотографа за това как е заснел образа, можем да ви кажем, че това е жена, която събира водни лилии в делтата на Меконг в Виетнам.

3-то място ХОРА: "LA VIJANERA" в Испания от Хавиер Бустаманте

 

"La Vijanera” е зимен карнавал, който се провежда в град Силио в Кантабрия (Испания), първата неделя всяка година. Тази снимка се състои от група ловци, които искат да уловят мечка ... Тази снимка е краят на ритуала, в който мечката е заловена. "

Креативност

В допълнение към трите основни категории, Dronestagram тази година добави специална категория "Creative" - творчество, за да възнагради своите членове на общността, които са публикували снимки с дрон в сайта си през 2017 г.

"СЛЕДВАЩО НИВО" Във ФРАНЦИЯ от Тибо Беке

 

"Тази снимка беше уловена на плаж в Нормандия с приятелката ми Манон. Очакваме с нетърпение щастливо събитие (бебе) и търсихме забавен, оригинален и необичаен начин да го съобщим на нашите близки, на семейството и на приятелите си. Идеята за тази картина: "Манон и аз" създаваме бебе, представлявано от стара детска количка и като видео игра.

"ДВЕ МУУ" в Южна Африка от Люк Бел

 

" Беше студена ранна сутрин в Южна Африка, във ферма близо до Стеленбош. Две крави, пиещи от близкия язовир, ме забелязаха, когато видях дългите им сенки аз изстрелях дрона, за да заснеме сцената по начин, който е невъзможен с всеки друг вид камера."

"UGO LE MARIN" ВЪВ ФРАНЦИЯ от Ромен Гайар

 

"Бях отишъл на плажа, за да направя няколко снимки, след два полета не намерих нищо интересно и времето беше лошо, щях да си тръгна, но имах една последна батерия.

  Докато гледах децата ми да играят на плажа и да рисуват в пясъка, ми дойде идеята да използвам пясъка като голям лист хартия. Така че моите двама сина и аз съставихме сцена, свързана с морето.


 

Коментари към "Най - добрите снимки с дрон за 2017":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg