Палачинки! Само че арабски

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

 

Ако обичате да се глезите с палачинки, значи задължително трябва да опитате тази рецепта за арабски палачинки! Стават страхотни и са толкова вкусниии... Точно като за една прекрасна неделя. Или понеделник, или вторник, или сряда...

Необходими продукти:
За първата плънка:
500 мл прясно мляко
1 пак. ванилия
50 г масло
3 с. л. захар
4 с. л. вода за разтваряне
1 пак. пудинг ванилия на д-р йоткер

За втората плънка:
1 голяма ябълка
4-5 с. л. ситно начукани орехи
1ч. л. канела
2 с. л. мед

За палачинковата смес:
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. вода
1 с. л. захар
1/2 ч. л. суха мая
1/2 ч. л. бакпулвер
лимонови корички

Начин на приготвяне:

Най-напред се приготвят плънките:

Първата плънка:
Млякото със захарта се загрява до завиране. Към него се добавя разтвореният с малко вода пудинг. Бърка се непрекъснато до сгъстяване. Отстранява се от котлона и се добавя маслото. Прибавя се ванилията и кремът се разбърква добре. Накрая се окрива се с фолио и се оставя да се охлади.

Втората плънка:
Ябълката се измива и почиства от семките. Накълцва се на много ситно. Обърква се с меда, орехите и канелата.

Палачинковата смес:
Сместа за палачинките се приготвя като се разтвори маята заедно със захарта в хладка вода. В съда, в който ще се приготвя палачинковата смес се изсипва затопленото мляко, разтворената мая, брашното смесено с бакпулвер и лимоновите корички. Разбърква се с тел до получаването на хомогенна смес. Тя трябва да е малко по-гъста от тази за обикновените палачинки.

Сместа се оставя да престои 20 минути и после палачинките се пекат в предварително загрят, сух тефлонов тиган само от едната страна.
Сипва се с черпак от сместа така, че да се образува палачинка с диаметър 10-12 см. При печенето се получават дупчици. Когато повърхността на палачинката стане суха, се вади в чиния.

Веднага се прищипват краищата по ръба с леко задържане,за да се залепят. Може да се оформят като калии (полумесеци) или във формата на триъгълник.

Триъгълните се пълнят по време на оформянето с ябълковата плънка и тогава се запечатват.

Другите се напълват накрая с охладения ванилов крем с помощта на шприц.

Декорира се с мед, пудра захар или по ваш избор и се напада!

Да ви е сладко!
 


 

Коментари към "Палачинки! Само че арабски ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg