Рецепта за индонезийско предястие с палачинки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако обичате да експериментирате с ястия от чуждестранната кухня, предлагаме ви нещо доста вкусно. И, признаваме си, малко по-калорично! Но пък понякога трябва да се хапват и такива неща. Или както обичаме да казваме ние, българите - един живот живеем, все пак! Така че, ето как да си приготвите индонезийско предястие с палачинки. 

 

Необходими продукти:

1 картоф

2-3 моркова

400 г пилешко месо
2 скилидки чесън
1 пилешки бульон
сол
2-3 стръка пресен лук
магданоз

За палачинките:
2 яйца
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. вода
1 с. л. олио
сол

За панировката:
1 яйце
щипка сол
галета

 

Начин на приготвяне:

За се приготви плънката, в тиган се слагат 3 с. л. олио, а когато се загрее, се сипват 2 скилидки чесън, нарязани на кубчета. След като се изпържат, се прибавя нарязаното на кубчета пилешко месо и се подправя с щипка сол. Добавят се морковите и картофът, също нарязани на кубчета. Заливат се с пилешкия бульон и се оставят да врят.

Малко преди да се свалят от котлона, се слагат нарязаните пресен лук и магданоз.

За се приготвят палачинки, от продуктите се замесва рядко тесто и се изпържват.

Във всяка палачинка се слага по малко от сместа и се сгъва на „пакетче”.

Овалва се в разбито яйце, после в галета и се пържи в олио. Така се процедира с всички палачинки.

Индонезийското предястие с палачинки се сервира с краставици и домати.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за индонезийско предястие с палачинки":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg