Ако обичате да експериментирате с ястия от чуждестранната кухня, предлагаме ви нещо доста вкусно. И, признаваме си, малко по-калорично! Но пък понякога трябва да се хапват и такива неща. Или както обичаме да казваме ние, българите - един живот живеем, все пак! Така че, ето как да си приготвите индонезийско предястие с палачинки.
Необходими продукти:
1 картоф
2-3 моркова
400 г пилешко месо
2 скилидки чесън
1 пилешки бульон
сол
2-3 стръка пресен лук
магданоз
За палачинките:
2 яйца
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. вода
1 с. л. олио
сол
За панировката:
1 яйце
щипка сол
галета
Начин на приготвяне:
За се приготви плънката, в тиган се слагат 3 с. л. олио, а когато се загрее, се сипват 2 скилидки чесън, нарязани на кубчета. След като се изпържат, се прибавя нарязаното на кубчета пилешко месо и се подправя с щипка сол. Добавят се морковите и картофът, също нарязани на кубчета. Заливат се с пилешкия бульон и се оставят да врят.
Малко преди да се свалят от котлона, се слагат нарязаните пресен лук и магданоз.
За се приготвят палачинки, от продуктите се замесва рядко тесто и се изпържват.
Във всяка палачинка се слага по малко от сместа и се сгъва на „пакетче”.
Овалва се в разбито яйце, после в галета и се пържи в олио. Така се процедира с всички палачинки.
Индонезийското предястие с палачинки се сервира с краставици и домати.
Добър апетит!