Песните от 1994, които обичахме...и забравихме

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Неусетно се изниза и 2014-та и съвсем логично в края на годината всички се замисляме каква беше тя и как премина за всеки от нас.


Ние обаче решихме да си направим забавна ретроспекция – цели 20 години назад! Припомняме си музикалните хитове на далечната 1994 година, които всички си припявахме и които, честно казано, всички забравихме.


Ace of Base – "All That She Wants"


О, шведската четворка беше абсолютният властелин на 1994-та! Въпреки че песента е издадена през 1993, групата влезе в годишния чарт Billboard Hot 100 с All That She Wants на номер 9, Don't Turn Around на номер 10, но и безспорният хит за онова време The Sign, който превзе първото място. И макар да знаехме наизуст песните на групата, 20 години по-късно ще възкликнем "А! Да! Вярно, как забравих Ace of Base!" А през 2014 песента беше преиздадена с нови ремикси.
 


Ini Kamoze – "Here Comes the Hotstepper"


Още може да я чуете по някои наши радиостанции, които залагат на '90-те, но истината е, че когато прочетохте Ini Kamoze – "Here Comes the Hotstepper", не се сетихте за нищо. Нищо обаче не може да замести регето от '90-те, тази музика и сега ще ви накара да клатите глава в ритъма, да потропвате с крак и да си тактувате по всякакъв начин. Още действа като адреналин на домашните купони, нали?Lisa Loeb – "Stay (I Missed You)"


Не сме съвсем учудени, че хитът на Lisa Loeb остана позабравен. Наистина страхотна песен, но в онази така любима и изпълнена с вълнения 1994 сякаш не изгря ярко по нашите географски ширини. А и може би тогава България кипеше от адреналин, който изискваше по-бързи ритми.Real McCoy – "Another Night"


Много са хитовете на Eurodance музиката, на които подскачахме в дискотеките. Another Night обаче, макар и все още да е уважавана от радиостанциите, сякаш не ни изниква моментално в мислите, когато си припомняме музиката на '90-те.Reel 2 Real – "I Like to Move It"


Не! Поколебахме се дали да сложим Reel 2 Real в този списък, защото парчето се възроди след 2005, благодарение на любимите герои от анимацията "Мадагаскар".

 

Jon Secada - "If You Go"


О, не ме разбирайте погрешно! Харесвам Jon Secada и като повечето жени се разтапям, когато го чуя. If You Go беше наистина невероятен хит и вероятно много от нас знаеха текста, без дори да знаят, че това е Джон Секада. Само че го запомнихме с Just Another Day.Salt-n-Pepa – "Shoop"


Salt-n-Pepa винаги са ни забавлявали много с веселяшки мелодии и лесни за запомняне припеви, само че Let's Talk About Sex просто засенчи всички останали техни хитове.


All-4-One – "I Swear"


Сигурни сме, че ще си припомните песента, когато я чуете, но едва ли ще имате и бегла идея кой я пееше.


Madonna - "Secret"


Всичко излязло от кралицата на попа успява да се превърне в хит, но някак когато излизат един след друг неизбежно някой остава да прашасва в спомените на феновете.


Enigma - "Return to Innocence"
През 2014 някак наистина имаме нужда да се върнем към невинността. Немският ню ейдж вайб на Enigma с характерното им amis припяване обаче звучи леко мрачно и доста актуално и днес. 


 

Коментари към "Песните от 1994, които обичахме...и забравихме":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg