Харесвате ли ястията с пилешко месо? Ако да, то тази рецепта определено ще грабне вниманието ви! Тя се приготвя с най-крехката част на пилето – гърдите, идва от горещата родина на Тангото – Аржентина ииии... става много лесно и бързо. Ето как да си приготвите пиле по аржентински!
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
250 г майонеза
2 - 3 глави лук
200 - 300 г гъби
200 г кашкавал
сол
черен пипер
къри на вкус
Начин на приготвяне:
Намазнете подходяща тава за печене и сложете пилешките гърди като ги овкусите предварително със сол, черен пипер и малко къри.
Нарежете лук на филийки и ги подредете върху месото. Разпределете нарязаните гъби и отгоре добавете още малко подправки.
Най-отгоре разпределете плътно настъргания кашкавал и майонезата.
Сложете пилето по арженстински да се пече за около 30-40 минути в умерено загрята фурна.
Това е! Добър апетит!