Ако искате да се поглезите с нещо вкусно или да изненадате семейството си с апетитно ястие, значи сме попаднали на рецепта точно, като за вас. Пилешките руладини със синьо сирене, моцарела и лимон не са най, най-лесното нещо за приготвяне, но пък са толкова вкусни, че приключението в кухнята определено си заслужава...
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди без кожа
4-5 лимона
няколко резенчета моцарела - около 70 г
няколко реценчета синьо сирене - около 60 г
няколко резенчета кашкавал - около 70 г
5-6 маслини супер мамут без костилка
млян черен пипер меланж за поръсване
стрити сушени манатарки за поръсване
галета за овалване
1 к.ч. счукани орехи
зехтин за поръсване
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се измиват и начукват. За целта върху всяко едно парче се поставя прозрачно фолио – то помага да не се накъса месото.
Всяко филе се поръсва с млян черен пипер и манатарки от мелничка. Поставя се в достатъчно голям пластмасов съд и се поръсва със зехтин. В центъра се поставя резенче консервиран. Това се повтаря и с останалите филета.
Така приготвените филета се покриват с фолио или капак и се оставят да се мариноват в хладилник за няколко часа.
След мариноването се приготвя купичка с галета, в която всяко едно филе се овалва хубаво от двете страни.
После се прехвърля върху дъска и в центъра му се поставят тънко резенче кашкавал, синьо сирене, моцарела, кафена лъжица орехи и една маслина разрязана на четвъртинки.
Завива се като палачинка и внимателно се прехвърля в не голяма тавичка. Накрая се поръсва с няколко капки зехтин и една две супени лъжици галета.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30-40 минути докато галетата не придобие приятен загар.
Да ви е вкусно!