Пилешки руладини със синьо сирене, моцарела и лимон

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако искате да се поглезите с нещо вкусно или да изненадате семейството си с апетитно ястие, значи сме попаднали на рецепта точно, като за вас. Пилешките руладини със синьо сирене, моцарела и лимон не са най, най-лесното нещо за приготвяне, но пък са толкова вкусни, че приключението в кухнята определено си заслужава...

 

Необходими продукти:

500 г пилешки гърди без кожа
4-5 лимона
няколко резенчета моцарела - около 70 г
няколко реценчета синьо сирене - около 60 г
няколко резенчета кашкавал - около 70 г
5-6 маслини супер мамут без костилка
млян черен пипер меланж за поръсване
стрити сушени манатарки за поръсване
галета за овалване
1 к.ч. счукани орехи
зехтин за поръсване

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се измиват и начукват. За целта върху всяко едно парче се поставя прозрачно фолио – то помага да не се накъса месото.

Всяко филе се поръсва с млян черен пипер и манатарки от мелничка. Поставя се в достатъчно голям пластмасов съд и се поръсва със зехтин. В центъра се поставя резенче консервиран. Това се повтаря и с останалите филета.


Така приготвените филета се покриват с фолио или капак и се оставят да се мариноват в хладилник за няколко часа.

След мариноването се приготвя купичка с галета, в която всяко едно филе се овалва хубаво от двете страни.

 После се прехвърля върху дъска и в центъра му се поставят тънко резенче кашкавал, синьо сирене, моцарела, кафена лъжица орехи и една маслина разрязана на четвъртинки.

Завива се като палачинка и внимателно се прехвърля в не голяма тавичка. Накрая се поръсва с няколко капки зехтин и една две супени лъжици галета.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30-40 минути докато галетата не придобие приятен загар.

Да ви е вкусно!


 

Коментари към "Пилешки руладини със синьо сирене, моцарела и лимон":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg