Позитивизмът се учи! Ето как... (част 3)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

След първа и втора част на „уроците“ по-позитивизъм, на които попаднахме в motivirai.me, идва ред и на трета – 10-те ритуала за усмихнат живот...

"Ритуал на уединението
Намерете всеки ден 15 – 50 минути за уединение, мълчание и спокойствие. Мястото трябва да е спокойно и красиво. Практикувайте го по едно и също време всеки ден.

Ритуал на физичността
Грижете се за тялото си! Поне по 3 пъти седмично правете енергични тренировки. Намерете си спорт, който ви харесва и го тренирайте!

Ритуал на живото хранене
Поставете в менюто си колкото се може повече пресни плодове и зеленчуци. Не ви казвам да минете само на някакви треви, но и не е добре да наблягате само на пържолите.

Ритуал на изобилното знание
Умът е като мускул – ако не се използва, закърнява. Продължавайте да учите и да разширявате кръга на познанието си до края на живота си. Научете се да определяте стойностните източници на информация от тези, които може и дори да те дръпнат и назад! Прилагайте наученото на практика!

Ритуал на личната медитация
Тук влиза това, което ви казах за грешките по-горе. Всеки ден, преди да се подготвите за сън размишлявайте над събитията от деня. Преценете своите действия и си отбележете, ако трябва да ги коригирате. Спомнете си и какво сте мислили през деня! Това също е много важно и ако са ви идвали неприятни мисли, си вземете бележка за корекция!

Ритуал на добрия сън
Вечеряйте минимум 2 часа преди лягане. 10 минути преди и след сън си мислете само вдъхновяващи мисли.

Ритуал на музиката
Музиката е много важно нещо за човешкия мозък. Тя е съществувала още когато сме живеели в пещери и ни съпътства до ден днешен. Не се лишавайте от музика през деня! Определете каква музика ви харесва и й се наслаждавайте.

Ритуал на изречената дума
Направете си мантри – това са позитивни изречения, които да си ги повтаряте всеки ден минимум по 50 пъти, когато сте в добро настроение. Ето ви някои примерни мантри (не е необходимо да са същите, всеки трябва да си определи какво е важно за него):
-    Аз съм изпълнен с готина енергия;
-    Аз съм спокоен и дисциплиниран;
-    Аз съм добър лидер;
-    Аз мога да постигна успех в моето начинание.

Ритуал на силния характер
Всеки ден се трудете за доизграждане на характера си, за да го правите по-силен, изпълнен със самодисциплина, енергия, сила, оптимизъм и вяра в способностите си. Изградете кураж! Напишете на един лист нещата, които искате да усвоите и всеки ден се стремете да вършите по едно от тях. Страх ви е да говорите пред публика. Започнете с нещо малко – съберете колегите и им разкажете колко готино си прекарахте уикенда. След това има кажете да викнат и някои непознати и им кажете колко готино е да се работи това, което вършите!

Ритуал на простотата
Никога не живейте, затънали с незначителни неща. Съсредоточете се върху тези неща, които имат истински смисъл. Избирайте ценното пред привидно неотложното!

Следвайки тези ритуали ще можете да разчитате на успехи в живота, каквито до сега не сте си и мечтали. И да повторя най-важното: усмихвайте се! Светът е едно хубаво място за живот!" 


 

Коментари към "Позитивизмът се учи! Ето как... (част 3)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg