Как сте приятели? Броите ли часовете до настъпването на Новата Година? А решихте ли вече с какво ястие ще я посрещнете? Пържоли ли чухме?! Е, можете и нещо по-завъртяно да спретнете! Ето една идея как да приготвите свинското месо с аспержи и още няколко глезотийки.
Необходими продукти:
500 гр. свинскомесо – филе
2 с. л. настъргана лимонова кора
3 скилидки чесън
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
2 с. л. фъстъченоолио
250 гр. аспержи
1 главалук
1 ч. л. джинджифил
2 домата
2 с. л. фъстъци
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското филена тънки ивици. Счукайте чесъна и го смесете с лимоноватакора, захарта, солта и половината от фъстъченотоолио. Разбъркайтедобре получения сос с филетата в голяма купа. След това я покрийте с капак и я оставете в хладилника за около 10 минути.
Нарежете аспержите на половина и ги сложете да се варят, докато поомекнат. След това ги изплакнете със студена вода и ги отцедете.
Загрейте останалотофъстъченоолиов голямтиган. Запържете в него лука, който трябва предварително да е нарязан на филийки и предварително настъргания джинджифил. Когато омекнат леко, извадете ги от тигана.
Сложете в него свинското, за да се запържи леко, докато придобие златист цвят.
Върнете лучената смес в тигана, задно с доматите, предварително нарязани на кръгчета, аспержите и фъстъците. Запържете съвсем леко всички съставки и това е!
Сервирайте ястието като го поръсите с магданоз и вече можете да вдигнете една наздравица за предстоящата Нова Година!