Пълнен шаран

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Утре е чудесен празник – Никулден, на който по традиция можем да си приготвим вкусен пълнен шаран!

Ето как.

Необходими продукти:

-          шаран;

-          връзка листа от целина;

-          резен корен от целина;

-          няколко глави лук;

-          1 ч.ч. олио;

-          6 бр. моркови;

-          домати;

-          няколко скилидки чесън;

-          1 ч.ч. орехови ядки;

-          връзка магданоз;

-          2 бр. лимони;

-          1 ч.ч. вода;

-          черен пипер;

-          сол.

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства от люспите, хрилете и вътрешностите, измива се със студена вода, изцежда се и се подправя със сол.

В олио с малко сол и вода се слага нарязаният лук, морковите и нарязаните на дребно домати. Към сместа се добавят наситнените орехи, обеленият чесън, един обелен и нарязан лимон. Разбърква се и се и се подправя със сол. Шаранът се напълва и се зашива. Намазва се с олио и се слага в намазнена тава, а върху него се нареждат резенчета домат и лимон. Залива се с 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване.


 

Коментари към "Пълнен шаран":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg