Работата спори с повече... псувни!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Според изследване на специалисти от университета на Западна Англия неприличният език по време на работа, е изключително полезен, защото намалява стреса.

Професор Йехуда Барух, ръководител на изследването, твърди следното: „Ругатните се възприемат като социален феномен, който отразява солидарността и сплотеността на колектива, както и като психологически феномен, облекчаващ стреса“.

Той е на мнение, че с някоя друга псувня, не само изпускаме напрежението, но и се сближаваме с колегите. По този начин разчупваме обстановката в офиса и предразполагаме околните към приятелски отношения.

Повечето от нас се стремят да пазят поведение на работното си място, а да не говорим, че все пак сме дами! Но според професор Барух, жените псуват повече, отколкото се предполага – обикновено в компанията на други представителки на нежния пол. Но това не ги прави по-малко дами!

В никакъв случай обаче, не бива да се прекалява с нецензурния изказ, както и да отправяме обиди към колеги. Абсолютно непрепоръчителни са и грубите думи по адрес на шефа. Освен ако не искате да смените работата.

Но едва ли някой знае по-добре от нас, българите, че една петнадесетминутна „цветна“ псувня, си е направо закон в края на работния ден! Е, добре де, сърбите леко ни водят!

Приятели вижда му се края и на този....ден! Давайте да го избутаме по нашенски! И нали разбрахте, обиди само по адрес на компютъра, клавиатурата, принтера и нека са по-тихички!
 


 

Коментари към "Работата спори с повече... псувни!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg