Рецепта за винени рулца от свинско месо

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Сезонът на тежките мезета е все пак! И независимо дали е празник, чакаме гости или пък не, сега ни е паднало да си хапваме вкусни ястия от месо.

Този път ви предлагаме да не устоите на изкушението да си направите тази рецепта за винени рулца от свинско месо. Толкова са апетитни и така добре вървят с чаша (две, три…) вино, че калориите си заслужават…

 

Необходими продукти:

1 кг свински котлети без кост

4 - 5 глави лук

200 г. гъби

3 броя домати

1 к.ч. бяло вино

сол

черен пипер

олио

 

Начин на приготвяне:

Котлетите се поръсват със сол, черен пипер и се начукват внимателно с чукче.

Завиват се на руло, завързват се с конец и се пържат от всички страни в олиото.

Щом се позачервят, се прибавя нарязаният на филийки лук, за да се запържи.

Рулцата се заливат с 2 ч.ч. вода, прибавят се нарязаните гъби, домати, налива се виното и ястието се оставя да ври на тих огън, докато месото омекне.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за винени рулца от свинско месо ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg