Малко деликатеси се приготвят лесно и бързо и един от тях е гъшият дроб с ананас. Това ястие е истинска наслада за небцето и съветът ни е да го споделите с любим човек или близки хора… А ето и как да приготвите!
Необходими продукти:
500 гр. гъши дроб
50 гр. масло
50 мл. коняк
5-6 шайби ананас
Начин на приготвяне:
Нарежете дроба на парчета.
Запържете шайбите ананас в маслото за няколко минути, след което ги извадете и ги поставете в чиния за сервиране.
В същата мазнина, където плодът е пуснал част от соковете си, сложете и гъшият дроб. Пържете го от двете страни до зачервяване.
Накрая фламбирайте с коняк и се изсипете дроба върху ананаса.
Да ви е вкусно!