Рецепта за карамелизиран кус кус

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Пробвали ли сте някога да си хапнете карамелизиран кус кус? Това определено е доста интересен десерт, но като всичко карамелено е много вкусен. Вижте как да си го приготвите, ако ви се иска да го опитате!

 

Необходими продукти:

250 г кус кус

150 г захар

2 - 3 с.л. пълни масло

50 - 60 мл прясно мляко

1/3 ч.л. канела

сушени плодове (по избор)

 

Начин на приготвяне:

Сложете кус куса да се свари, след което го отцедете.

В тиган на котлона сложете захарта да се карамелизира, като разбърквате и добавете маслото.

След това разредете с прясното мляко, канелата и добавете кус куса. Разбъркайте добре и махнете сместа от котлона.

По желание можете да сервирате десерта със сушени плодове.


 

Коментари към "Рецепта за карамелизиран кус кус ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg