Рецепта за коледни меденки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Коледа наближава, а заедно с нея и апетитът ни се обостря. Вече си представяме отрупаната с всевъзможни вкусотии празнична трапеза, лигите ни текат, чупим пръсти, хапем устни и поглеждаме нервно към календара. Да... идва месецът на „голямото плюскане“. Затова днес сме ви приготвили една страхотна рецепта за коледни меденки, с която да тренирате от сега, ако искате да сте достигнали най-доброто си постижение за празниците. Готови ли сте? Запретнете ръкави!

Необходими продукти:

200 гр мед
130 гр захар (желателно кафява)
1 яйце
2 с.л. ром
100 гр краве масло
500 гр брашно
щипка сол
1 пак. бакпулвер
½ ч.л. сода за хляб
1 ч.л. микс от индийско орехче, джинджифил на прах, кардамон, канела и карамфил.
Брашно за боизмесване и разточване

Начин на приготвяне:

Загрейте меда и захарта в микровълновата за около 2 минути. След това ги изсипете заедно с рома, яйцето и мекото масло в голяма купа. Разбийте сместа с миксер, докато стане на пяна. В отделна купа пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, содата и сухите подправки. След това добавете брашното към медената смес и месете до получаване на меко, лепкаво тесто. Сложете тесто в хладилник за 2-3 часа, докато се втвръди.

Когато тестото е готово го разделете на малки части, които разточете с дебелина не повече от 1 см. От тях изрежете, с помощта на формички, различни сладки и ги подредете върху тава, покрита с хартия за печене. Сложете ги в предварително загрята на 170 градуса фурна за 10-тина минути. След това ги оставете да се охладят и ги украсете по ваше желание и вкус.


 

Коментари към "Рецепта за коледни меденки":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg