Хапва ви се нещо по-леко с интересен вкус? Пробвайте това - кускус с орехи и боровинки. Много е апетитно! Ето как става…
Необходими продукти:
100 г кускус
200 мл горещ зеленчуков бульон
100 г грозде
50 г сушени червени боровинки
50 г орехови ядки
5 стръка магданоз
1 ч. л. зехтин
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сушените боровинки се накисват в гореща вода за 30 минути.
Ореховите ядки се запичат на сух тиган, след което се обелват и накълцват на дребно.
Гроздовите зърна се измиват и нарязват на половинки.
Кускусът се залива с горещия бульон заедно със зехтина. Оставя се встрани за 5-6 минути или докато кускусът поеме целия бульон.
Към готовия кускус се прибавят отцедените и подсушени боровинки, ореховите ядки, гроздето и ситно нарязаният магданоз.Всичко се разбърква и се овкусява със сол и черен пипер.
И това е! Можете да си го хапнете като основно ястие или пък да го поднесете като предястие.