Рецепта за леща яхния

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Ако ви се хапва нещо традиционно от българската кухня, горещо ви препоръчваме да си сготвите леща. Освен полезнo, тя е и много вкусно ястие, за което не се налага да бъркате дълбоко в джоба. Представяме ви една съвсем лесна рецепта за леща яхния.  

 

Необходими продукти за 4 порции:

ч. чаша и половина леща

2 моркова

7-8 скилидки чесън

1 средна глава лук

2 с. лъжици доматено пюре

1 ч. лъжица червен пипер

50 мл. олио

сол на вкус

 

Слагате лещата да се вари в 600 мл. студена вода. Нарежете лука на ситно, а морковите на кубчета. Запържете ги в олиото, докато поомекнат и добавете червения пипер. Цялото съдържание на тигана, доматеното пюре, чесъна и солта слагате в лещата, малко преди тя да се свари напълно. Държите на котлона, докато лещата се свари напълно, като от време на време разбърквате. По ваше желание към зеленчуците можете да добавите целина и червена чушка.


 

Коментари към "Рецепта за леща яхния":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg