Ако ви се хапва нещо традиционно от българската кухня, горещо ви препоръчваме да си сготвите леща. Освен полезнo, тя е и много вкусно ястие, за което не се налага да бъркате дълбоко в джоба. Представяме ви една съвсем лесна рецепта за леща яхния.
Необходими продукти за 4 порции:
ч. чаша и половина леща
2 моркова
7-8 скилидки чесън
1 средна глава лук
2 с. лъжици доматено пюре
1 ч. лъжица червен пипер
50 мл. олио
сол на вкус
Слагате лещата да се вари в 600 мл. студена вода. Нарежете лука на ситно, а морковите на кубчета. Запържете ги в олиото, докато поомекнат и добавете червения пипер. Цялото съдържание на тигана, доматеното пюре, чесъна и солта слагате в лещата, малко преди тя да се свари напълно. Държите на котлона, докато лещата се свари напълно, като от време на време разбърквате. По ваше желание към зеленчуците можете да добавите целина и червена чушка.