Рецепта за патладжан с моцарела в доматен сос

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Чудите се какво да си сготвите? Пробвайте тази лесна рецепта за патладжан с моцарела в доматен сос. Страшно е вкусна и не изисква особени усилия.

 

Необходими продукти:

2 средни патладжана

250 г моцарела

3 дребни домата

2 стръка пресен босилек

 

За доматения сос:

500 г белени домати от консерва

30 г лук

1 скилидка чесън

20 г зехтин

захар

сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Патладжаните, без да се белят, се нарязват по дължина, на резени с дебелина 5 - 7 мм. Трябва да се получат по 4 резена на порция.

Намазват се леко със зехтин и се запичат от двете страни на грил или на скара.

След това се слагат по два резена патладжан на кръст, а където се пресичат, се подреждат резен моцарела, резен пресен домат, листо пресен босилек. Посолява се леко, увива се като пакетче и се пече около 10 мин. във фурна, загрята на 220º С.

За да се приготви доматения сос, лука и чесъна се слагат в сгорещения зехтин и се разбъркват за около 1-2 минути. Добавят се нарязаните домати и се подправя с щипка захар, сол и черен пипер на вкус. Оставя се да ври на умерен огън 10 - 12 мин. и се пасира.

И това е! Патладжана с моцарела се сервира с доматения сос.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за патладжан с моцарела в доматен сос":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg