Когато не знаете с какво ястие да се поглезите, но държите да се поглезите, нещо с крехко пилешко филе винаги е добра идея.
Затова ви предлагаме да пробвате една доста интересна рецепта и което е още по-хубаво – лесна за приготвяне. Ето как да си забъркате пилешко филе със сос от сметана и канела…
Необходими продукти:
4 парчета бяло пилешко месо
2 супени лъжици брашно
50 г масло
1 глава лук
½ кафена лъжичка канела на прах
2 карамфилчета
100 мл бяло вино
4 супени лъжици сметана
1 супена лъжица нарязан пресен магданоз
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парченца и се поръсва с брашното.
В разтопеното масло се запържват лукът и месото. Добавя се бялото вино, карамфилчетата, канелата, солта и черния пипер.
Ястието се бърка, докато виното се изпари и след това се прибавя сметаната. Захлупва се и се оставя на котлона 15-20 минути.
Накрая се поръсва с магданозa. И това е!
Добър апетит!