Рецепта за скариди Саганаки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Безспорно морските дарове са едни от най-подходящите храни за лятото! Вкусни и много, много полезни, те зареждат тялото с енергия и карат небцето да затрепери от радост. Затова днес ви предлагаме една гръцка рецепта за скариди приготвени със сирене фета и много домати.

Необходими продукти:
3 с. л. зехтин Екстра Върджин
2 глави лук, нарязани на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
800 г домати, обелени и нарязани на ситно
1 ч. л. захар
1 ч. л. риган
1 ч. л. лют червен пипер
1 ч. ч. рецина или друго сухо бяло вино
500 г белени скариди
200 г сирене фета, натрошено
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Изсипете зехтинът в тенджера с капак и го оставете да се загрее. След това добавете лука и оставете на слаб огън за около 5-6 минути. Прибавете и чесъна, доматите, ригана, лютия пипер и захарта. Разбъркайте като не махате тенджерата от котлона. Подправете със сол и червен пипер на вкус и оставете да ври докато сосът се сгъсти. След това добавете виното и отново оставете да ври до сгъстяване. Накрая прибавете магданоза и скаридите, изсипете всичко в тава и пъхнете във фурната за около 20 минути на 190 градуса.


 

Коментари към "Рецепта за скариди Саганаки":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg