Рецепта за сладоледено Тирамису

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

След края на всеки работен ден имаме спешна нужда от нещо освежаващо и ледено студено. Но понеже не е препоръчително да се прекалява с алкохолните коктейли, днес ви предлагаме да си приготвите едно домашно сладоледено Тирамису.

Необходими продукти:
2 пакета бишкоти
1 кг. сладолед карамел или ванилия
1 натурален шоколад
1 чаша горещо кафе
мока за поръсване
1 с.л. ром
150 гр. Маскарпоне
3 с.л. пудра захар
3 с.л. Бейлис

Начин на приготвяне:
Настържете млечния шоколад и разбъркайте половината от него с горещото кафе и рома. След това разтопете сладоледа в отделна купа. Бишкотите се потапят една по една в сместа с кафето и рома и една част от тях се подреждат в подходящ съд за торта. Изсипете сладоледа върху първия пласт бишкоти и го загладете добре След това подредете и втория пласт бишкоти и пъхнете Тирамисуто във фризера за около 30 минути. Докато чакате сладкишът да замръзне, разбийте Маскарпонето с Бейлиса и захарта. Залейте сладкишът със сместа и поръсете с останалия настърган шоколад и моката.


 

Коментари към "Рецепта за сладоледено Тирамису":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg