Обичате ли кавърма? Ние много. Макар че я предпочитаме най-вече през късната есен и зимата. Но попаднахме на една много интересна рецепта за смокинова кавърма, която с най-голямо удоволствие бихме си хапнали и сега. Ако и на вас ястието ви се струва интересно, вижте как да си го направите!
Необходими продукти:
400 г свинско месо
3-4 с. л. олио
сол на вкус
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. смлян черен пипер
1 с. л. чесън на прах
джинджифил на вкус
2 стръка праз
2 глави кромид лук
100 г сушени смокини
1 ч. ч. бяло вино
лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на средно големи парчета и се запържва в загрятото олио. Подправя се на вкус, като се натрива със сол, червен и черен пипер и чесън на прах.
Прибавят се нарязаните на дребно праз и кромид и ястието се задушава под капак.
След това се слагат предварително изкиснатите във вода, отцедени и едро нарязани смокини и задушаването продължава още 5 минути.
Налива се виното и смокиновата кавърма се оставя да ври, докато остане само на мазнина.