Знаете, че телешкото месо е много хранително и много полезно. Затова решихме да ви зарадваме с една вкусна рецепта за телешко печено. Тя е със страхотен портокалово-конячен сос, който придава на месото още по-изтънчен вкус. Пробвайте я, с това ястие със сигурност ще зарадвате любимите си хора.
Необходими продукти:
6 начукани телешки пържоли
2 големи глави кромид лук
сок от 3 портокала
1 супена лъжица ябълков оцет
1 супена лъжица брашно
100 грама коняк
Чубрица
черен пипер
канела
сол
олио
краве масло
орехи
Начин на приготвяне:
Нареждаме осолените телешките пържоли в намаслена с олио тавичка. Отгоре поставяме нарязания на тънки шайби кромид лук, поливаме със сока от двата портокала и оцета. Поръсваме с канела, черен пипер и чубрица и доливаме малко вода, колкото да покрие до половината пържолите.
Отгоре поставяме парченца краве масло. Завиваме ги с алуминиево фолио и ги оставяме за 2-3 часа в хладилника.
Печем пържолите както са покрити на 220 С поне около час и половина, после махаме фолиото и оставяме да се допекат като по някое време ги обръщаме и от другата страна.
След като станат готови пържолите, изваждаме ги от тавата, а в соса разтваряме брашното и поставяме в тиган (ако има нужда, добавяме и малко вода).
След като заври, добавяме коняка, пържолите и орехите. Оставяме да покъкри малко, прибавяме сока от третия портокал, разбъркваме 2-3 пъти и сервираме.
Да ви е вкусно!