Рецепта за шоколадов такос

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Такос е традиционно мексиканско ястие, което в последните няколко години придоби почти същата популярност у нас, каквато има и дюнерът. Обикновено рецептата се приготвя с пълнеж от кайма, боб, салца и гуакамоле, но днес ще ви покажем един сладък вариант на това вкусно ястие. Гарантираме ви, ще си оближете пръстите.

Необходими продукти за тестото:

  • 2/3 ч. чаша брашно 
  • 1/2 ч. чаша захар 
  • 1/8 ч.л. сол 
  • 1/4 чаша прясно мляко 
  • 1/4 ч. л. бадемов екстракт
  • 1/2 ч.л. ванилия
  • 2 големи белтъка
  • 2 ч.л. масло

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, захарта и солта в дълбока купа. Разтопете маслото в микровълновата фурна и в отделен съд го смесете заедно с леко топлото мляко, бадемовия екстракт, ванилията и накрая добавете белтъците, като разбиете сместа до получаване на пяна. Смесете сухите съставки с течната смес и бъркайте, докато получите тесто, подобно на това за палачинки. В тиган, намазан с масло, изсипете един черпак от тестото и обръщайте, също както приготвяте палачинки.

След като първия такос е готов, веднага щом го извадите от тигана, го сложете върху книга и притиснете двете му страни, както е показано на снимката по-долу. Същото направете и с всеки следващ. Оставете ги да се охладят съвсем.

 

Необходими продукти за пълнежа:

  • 10 гр. шоколад
  • 3 супени лъжици кокосово масло 
  • от 4 до 6 чаши сладолед  
  • 1/2 чаша натрошени ядки по избор

Извадете сладоледа от фризера и го оставете за 5 минути на стайна температура. През това време натрошете шоколада и заедно с кокосовото масло го загрейте в микровълновата за около 30 секунди. Разбъркайте добре и оставете да се охлади леко. Със супени лъжици напълнете такоса със сладолед, пригладете и полейте с шоколадовата смес. Накрая поръсете с натрошените ядки и готово.  


 

Коментари към "Рецепта за шоколадов такос ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg