Устройте си царски пир като се поглезите със салата „Цезар”!
Но понеже знаем, че вие сте специални, затова избрахме нещо по-нетрадиционно специално за вас! Как ви звучи салата „Цезар” с авокадо? Ако отговорът вие „Екзотично и много вкусно!”, не се помайвайте, а си забъркайте това изкушение, което ще ви накара да се почувствате като кралица!
Необходими продукти:
няколко листа салата „Айсберг”
1 брой пилешки гърди
2 броя авокадо
1 печен орехи
2 скилидки чесън
2 с. л. лимонов
2 ч. л. горчица
аншоа или паста от аншоа
50 гр. пармезан
¼ чаша зехтин
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на малки парченца и ги запържете леко на силен огън, а още по-добре, ако ги запечете на скара.
Обелете авокадото и го нарежете на филийки, а натрошете ореха на дребно.
За да приготвите заливката, смесете с съд чесъна, лимоновия сок, горчицата, аншоата, пармезана, зехтина и черния пипер и разбийте с блендер.
В голяма плоска чиния накъсайте листата от салата „Айсберг”, поставете в центъра им пилешките гърди, а върху и около тях авокадото. Поръсете със счуканите ядки, а ако искате, можете да сложите и пармезан на тънки филийки. Полейте с дресинга и можете да сервирате!