Солен кейк с гъбки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Любопитно

Добро утро, приятели! Станахте ли вече? Нали е неделя, не знаем кога четете това – сутрин ли е, обяд ли е? Та затова сме ви приготвили нещо вкусно и лесно, което е идеално за закускообяд – солен кейк с гъби! Мммм....

Необходими продукти:
3 яйца
200 г. брашно
125 мл прясно мляко
½ ч. ч. олио
½ бакпулвер
200 г. колбас по избор
100 г. печурки
75 г. кашкавал
15 маслини
25 г. слънчогледови семки или сусам

Начин на приготвяне:
Нарежете маслините, колбаса и кашкавала на кубченца.

Загрейте фурната на 160-170 градуса.

Пресейте брашното, заедно с бакпулвера в голяма купа и постепенно го разбъркайте с яйцата, прясното мляко и олиото.

Изсипете нарязаните продукти в получената консистенция и разбъркайте добре. В леко намазнена тавичка изсипете сместа за кейка и поръсете със слънчогледовите семки или сусама. Ястието се пече около час, но преди да го извадите, проверете дали е готово с помощта на клечка.

И после... можете да нападате!


 

Коментари към "Солен кейк с гъбки ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg