Тайните на щастливите хора (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

За щастието често се казва, че не е цел, а начин, по който вървиш по-пътя към целта си. Но какъв точно е този начин?

 

Ами, щастливите хора знаят тайни. Тайни на щастието. И не само ги знаят, но нещо повече – прилагат ги. Най-хубавото обаче е, че всеки може да го прави! Затова запознайте се с „тайните“ на истински щастливите хора...

 

Щастливите хора намират баланса в живота си 

Те знаят, че живота не е само работа, но пък без работа не би бил пълноценен. Затова намират време и начин да се себеизразяват чрез нея, но и не се лишават и от почивка и релакс. Те се стремят да правят всички неща, които са важни за тях и не прекарват твърде много време в притеснения и мисли за това, което нямат. Напротив! Мислят за нещата, които имат.

 

Щастливите хора имат едно златно правило 

И то е: „Прави за другите това, което искаш те да направят за теб“. Тя се отнасят с останалите с уважението, което биха искали за себе си, те се интересуват от мислите и чувствата им, те са състрадателни... Те дават отношението, което искат да получат, без да се замислят.

 

Щастливите хора не се дразнят на дреболии

Нещастните хора се впечатляват от дребните проблеми в живота. Така се сдухват още повече, стават по-тъжни и допускат емоции като вина, негодувание, алчност и гнев в себе си. Щастливците пък са над всичко това. Те гледат мащабно на нещата и вярват, че имат силата да поемат контрола в свои ръце и да продължат напред.

 

Щастливите хора поемат отговорност за действията си

Те знаят, че е най-лесно да се оправдаваш и да си винаги губещ. Но можеш и да си намериш причина да продължиш и да победиш. Те знаят, че не са идеални, не се страхуват да грешат, признават грешките си и се учат от тях.

 

Щастливите хора се обграждат с щастливи хора 

Те знаят, че позитивизмът и щастието са крехки, затова не позволяват на никого да ги разрушава с негативизма си. Една от най-определящите характеристики на нещатните хора пък е, че те търсят компанията на други нещастници, с които заедно да си ближат раните. Само че това не води до никъде, нали знаете? Така че, когато ви е кофти, старайте се да се обграждате с положителни хора.  


 

Коментари към "Тайните на щастливите хора (част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg