Тези приятели не ви трябват!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Има приятели и „приятели”! Истинските се виждат в най-трудните ситуации, а фалшивите?

Не ви съветваме да чакате положението да стане напечено, за да разберете, че на тях не може да се разчита. По-добре се вгледайте в тяхното поведение още сега. То може да пречи на щастието ви и дори да се окаже опасно за вас, без дори да го осъзнавате…

Ето кои са критериите за определянето на кофти „приятелите” според списание Forbes!

 

Енергийни вампири

Ще ги познаете по това, че общуването с тях ви кара да се чувствате уморени, стресирани и напрегнати. И то без да имате ясно обяснение за това. Всъщност тези хора най-често си търсят слушател, който да използват като изкупителна жертва. Стоварват всичките си проблеми върху него и се оплакват, оплакват… с часове! Те са си такива – независимо дали проблемите им са реални или може би ще се случат, не спират да ви надуват глава с тях. И, не, разбирането и опитите ви да помогнете няма да ги успокоят. Колкото по-внимателно слушате, толкова по-дълги и мрачни ще стават трагедиите им. Така че, по-добре не си го причинявайте!

 

Аз и само аз

Тези „приятели” са убедени, че приятелите са, за да задоволяват капризите им. Просто, защото са решили, че светът се върти около тях. Важни са техните проблеми, техните прищевки, тяхната гледна точка… Не се колебаят да искат услуги от другите, а за връщане и благодарност не се и сещат. За тях егоист е човек, който не се съобразява с всяка тяхна прищявка! С други думи – ако искате само да давате, без да получавате, занимавайте се с тези приятелчета. Но приятелството се основава на взаимност, не на използване.

 

Лъжците

Ок, няма идеални хора, на всеки се случва да излъже. Обаче! Когато това е системен подход, когато някой е много силен на думи, но на дела – нищо? Ясно е – такива хора са въздух под налягане и, най-малкото, на тях не може да се разчита. По-лошото е, че те могат да ви докарат до сериозни неприятности. И не си мислете, че ще се променят. Няма! Просто ги игнорирайте. 


 

Коментари към "Тези приятели не ви трябват! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg