Ех, кой би отказал едно тирамису? Особено, ако е малиновооо... Трябва да ви кажем, че е просто божествено. Убедете се сами!
Необходими продукти:
500 г Маскарпоне
3 яйца
150 г пудра захар
400 г бишкоти
400 г пресни или замразени малини
шамфъстък
Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват с пудра захар. Прибавя се Маскарпонето и всичко се разбърква добре.
Отделно белтъците се разбиват на твърд сняг. Изсипват се при жълтъците и се разбъркват внимателно.
Замразените малини се размразяват, след което се пюрират в блендер или с ръчен пасатор. По желание може да се прибави и сладък ликьор или ром.
На дъното на форма за тирамису се поставя една част от крема с Маскарпонето. Отгоре се поставят потопени в малиновото пюре бишкотите. Отново крем, бишкоти и така докато не свършат бишкотите.
Ако остане малиново пюре, то се изсипва като горен слой заедно с крема.
Накрая по желание се поръсва със ситно накълцани шамфъстъци. Формата се покрива със "свежо" фолио и малиновото тирамису се оставя да престои за една нощ в хладилник.
Да ви е сладко!