Тирамису! Малиново тирамису

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ех, кой би отказал едно тирамису? Особено, ако е малиновооо... Трябва да ви кажем, че е просто божествено. Убедете се сами!

Необходими продукти:
500 г Маскарпоне
3 яйца
150 г пудра захар
400 г бишкоти
400 г пресни или замразени малини
шамфъстък

Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват с пудра захар. Прибавя се Маскарпонето и всичко се разбърква добре.

Отделно белтъците се разбиват на твърд сняг. Изсипват се при жълтъците и се разбъркват внимателно.

Замразените малини се размразяват, след което се пюрират в блендер или с ръчен пасатор. По желание може да се прибави и сладък ликьор или ром.

На дъното на форма за тирамису се поставя една част от крема с Маскарпонето. Отгоре се поставят потопени в малиновото пюре бишкотите. Отново крем, бишкоти и така докато не свършат бишкотите.

Ако остане малиново пюре, то се изсипва като горен слой заедно с крема.

Накрая по желание се поръсва със ситно накълцани шамфъстъци. Формата се покрива със "свежо" фолио и малиновото тирамису се оставя да престои за една нощ в хладилник.

Да ви е сладко!  


 

Коментари към "Тирамису! Малиново тирамису":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg