Ужас! Вижте какво месо ядем от Kaufland

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Не веднъж или два пъти хората са подавали сигнали за злоупотреби на големите хранителни вериги. Некачествени продукти, спекулиране с цените, измами, отвратително отношение на персонал към клиенти и какво ли още не. Но това, на което попаднахме, меко казано ни шокира. Вижте, какво месо всъщност ядем от Kaufland!

Споделяме ви неприятната случка на една майка с телешки шол, закупен от Kaufland Бургас.

„Не знам дали за добра или за зла участ се случи точно на мен. В сряда, 11 декември, купихме от “Кауфланд” в Бургас около 300 гр. телешки шол, който обикновено после разделяме на порцийки и го замразяваме за децата. Вкъщи го прибрах в хладилника, така както си беше в пликчето и на следващия ден вечерта съпругът ми го извади, за да отреже две резенчета за вечерята на малките и да замразим останалото. И от пликчето, заедно с месото изпадна едно тънко, червено, кръгло и съвсем живо червейче, дълго около 3 см.! Дори на снимките е в различна поза, защото с въртеливи движения и явно постоплено, бързо се придвижваше към месото, докато се опитвах да го снимам.
Естествено, месото не го изядохме (май дори не ми се яде месо за известно време), и на следващия ден подадох сигнал на телефона на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).
Пределно ясно ми е също така, какво понякога се крие в храните, които ядем и купуваме, дори когато четем етикетите или се доверяваме на известни марки и производители.

Но все пак се питам, редно ли е в телешки шол, купен от витрината за прясно месо на “Кауфланд” на цена 15,99 лв. за кг., да има точно 3 (да, три!) вида антиоксиданти – аскорбинова киселина, натриев аскорбат и натриев цитрат?! (забелязах го чак на етикета на пликчето). И като “бонус” – голям жив паразит! Какъв контрол всъщност минават храните, които после купуваме? Какво месо ядем? И на кого вече може да имаме доверие, след като една толкова голяма и известна верига ни продава подобна стока?

Колко пъти ви се е случвало да закупите отнякъде храни с качество, което не отговаря на цената и описанието? Или просто с недопустимо качество? Или направо “менте”?

РР. Ще съм благодарна ако някой по-запознат от мен “разпознае” паразитът от снимката, според моите скромни проучвания вероятно е вид глист (хелминит). И за Бога, не опитвайте суровата кайма когато правите кюфтета!“

 

Източник: http://zabliznacite.wordpress.com


 

Коментари към "Ужас! Вижте какво месо ядем от Kaufland ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg