Празниците трябва да бъдат подсладени с нещо вкусно, дръзко и уникално.
Е, имаме перфектната рецепта за случая! Круши във вино със сметана и ароматни подправки – как ви се струва? Превъзходно е, уверяваме ви!
Необходими продукти:
4 круши „Масловка“
червено вино
120 г захар
2 с. л. мед
1 пръчка канела
сока на ½ лимон
кората на ½ портокал
1 шушулка ванилия
1 карамфил
1 зрънце черен пипер
сметана за гарниране
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки (без крушите и сметаната), в подходящ съд и загрейте на слаб огън, докато захарта се разтопи.
Обелете крушите, сложете ги във виното и ги оставете да заврат. Варете на слаб огън 20-25 минути, докато крушите омекнат. Важно е обаче да не ги преварите.
Извадете крушите и оставете виното да ври. То трябва да стои около 40 минути или докато стане наполовина.
Оставете го да изстине и после го прецедете.
Сервирайте крушите полети с винения сироп и гарнирани със сметана.
Да ви е сладко!
Вижте още:
Крем карамел с тиква
Шоколадови трюфели с ром