Филмите, които ни възпитаха!(Част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Някога видеото беше приоритет само на децата, чийто родители въртяха търговия в Сърбия и Турция. Всички останали имахме поне по две такива другарчета. Не само заради безплатното кино, а и заради вносните дъвки, шоколади и играчки. А ако приятелчето ни беше по-ларж, намазвахме и по някой чифт дънки на шарани кръпки. Но онова, което наистина обожавахме, бяха касетите с игрални филми и съседските събирания за домашно кино. Сещате се, кофти преведен дублаж, който винаги беше с един и същи мъжки глас!

Колкото и нелепо да звучеше Деми Мур, озвучена с драматичен тенор, някои от тези ленти завинаги останаха в съзнанието ни и след тях, колкото и компютърни ефекти да вкарваха, така и не успяха да пресъздадат същата емоция! Ето кои са филмите, които никога няма да забравим.

Музикално-романтичните филми:

„Мръсни танци“ - филмът, който превърна милиони тийнейджърки в хипнотизирани зомбита, превъртащи десетки пъти сцената с великото повдигане. Много от нас тогава преоткриха входното стълбище като танцова площадка. А други още усещат травмите, особено при смяна на климата. Дааа, винаги ще помним този филм, а саундтрака и сега е зареден в плейлистата ни!

„Флашданс“ - е, няма друг такъв филм! Ама наистина няма! Нито „Треска за шоу“ нита „Step Up“ 1, 2 и 3, или която и да е друга лента след 2000-та, могат да стъпят на малкия пръст на „Флашданс“! Е, повечето от нас така и не станаха танцьорки с перфектни тела, но поне разбрахме какво е да имаш мечти и амбиции.

А помните ли комедиите?

„Редник Захарно петле“ и „Гореща дъвка“ - просто жестоки! Ако пък сте от тези, които си мислят, че „Американски пай“ е най-великата американска тийн простотия измисляна някога, това означава само две неща – или не сте имали приятелче с видео, или сте набор 90 и нагоре!

Да не забравяме и ужасите!

Мухата“, „Петък 13“... сега ако ги гледаме, ще предизвикат по-скоро смях, отколкото страх у нас, но си е факт, че някога се изпращахме на групички по етажите. А някои от нас още спят на нощна лампа заради тоя Джейсън.


 

Коментари към "Филмите, които ни възпитаха!(Част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg