Чаша индонезийско кафе за „Добро утро”

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Любопитно

За да стартира денят по план, ви трябва нещо наистина силно, ароматно и…двойно!

Поредната тежка сутрин? Естествено, че е тежка, та нали вчера беше петък! Е, разходихме новите си обувки, вихрихме се цяла нощ, а сега…сега е време да усетим аромата на кафе. И то веднага! Сигурни сме, че и вие искате същото, затова няма да ви губим времето в повече приказки и ви предлагаме да опитате една супер-тонизираща рецепта за кафе, идваща директно от Индонезия!

Необходими продукти:
4 ч.л. смляно кафе Мокка
3 ч.л какао
захар (по желание)
20 гр. смляни бадеми
2 ч.л. кондензирано мляко (отново по желание - подсладено)
400 мл. вряща вода


Начин на приготвяне:
Кафето сварете в джезве с 200 мл вода. Останалата част от водата смесете с какаото и затоплете добре. Смесете свареното кафе и топлото какао и върнете на котлона, за да кипне отново. След това изсипете в чаша, добавете кондензираното мляко, подсладете и най-накрая поръсете с бадемите. Това е!

А сега се настанете удобно на терасата с чашата в ръка и сменете тази кисела физиономия! Събота е, времето е прекрасно, а тази сутрин е по-свежа от майска пролет! Какво повече ви трябва, за да стартира денят ви с усмивка?
 


 

Коментари към "Чаша индонезийско кафе за „Добро утро”":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg