Не ни се готви! Само мисълта да висим пред горещия котлон убива апетита ни за секунди. Но пък не бихме отказали нещо леко и свежо за вечеря. Тараторът обаче вече ни писна! Ако и вие имате този проблем, предлагаме ви да опитате една наистина неочаквано добра комбинация – плодова супа с диня, пъпеш и грозде. Ето как става.
Необходими продукти:
400 гр. диня
200 гр. пъпеш
100 гр. едро бяло грозде
2 с.л. течен мед
сок от един лимон
свежа мента
Начин на приготвяне:
Охладете плодовете предварително. След това ги изчистете от семки, люспи и кора. Пасирайте ги и прибавете меда и лимоновия сок. Накрая сервирайте в купи за супа и гарнирайте с листа от мента и парченца пъпеш.