10 начина да заобичаме себе си! Oт Луиз Хей

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано


Толерантност и любов и разбиране към другите – това му липсва на този свят. Сякаш човекът забрави, че живее с други хора. Забравихме как да обичаме себе си, затова и няма как да обичаме другите.


Затова споделяме 10 начина да заобичаме себе си, от Луиз Хей!


Престанете да критикувате себе си
Не се мислете за слаб човек, за лош или не толкова способен. От това възникват трудности. Ако поддържаме чувството "не съм достатъчно добър", оправдаваме едно низше състояние и го запазваме такова. По този начин се грижим за болката и болестта.


Престанете да се тормозите
Много хора просто тероризират себе си с мрачни мисли, представящи всяка ситуации много по-зле, отколкото е в действителност. Такива хора раздуват малките проблеми до невероятни величини. И което е по-ужасно – живеят постоянно в очакване на най-лошото.


Бъдете мили и търпеливи със себе си
Търпението е могъщ инструмент! Повечето хора страдат от очакванията си за незабавни резултати. Не бъдете раздразнителни, когато попаднете в задръстване или застанете на опашка. Нетърпението – това е нежелание да се научиш. Искаме да получим знания, но без да учим уроците, които са ни необходими за постигане на целите.


Научете се да бъдете добри със своето съзнание
Не се наказвайте за негативните мисли. Не се обвинявайте за лошите неща, които се случват в живота. Извлечете от тях уроци. Да бъдете добри със себе си означава да се откажете от обвиненията, чувството на вина, наказанието и болката.


Научете се да хвалите себе си
Критиката изгаря душата, похвалата я възражда от пепелта. Каквото и да правите, похвалете се за това. Повтаряйте си, че сте прекрасна.


Научете се да се обръщате за помощ към приятелите си
Молбата за помощ е проява на сила, а не на слабост. Много от нас са свикнали да разчитат само на себе си и за нищо да не търсят помощ. И все пак, опитайте се да го направите, вместо да се опитвате да се справите с всички проблеми със собствени сили и да се сърдите на себе си, че не успявате.


Обичайте дори отрицателните си черти
На всички ни се е случвало да направим грешен избор. Ако упорито се наказваме за това, ще си създадем стереотип. В такъв случай ефективно средство е хуморът. Той помага да се отпуснем и да почувстваме облекчение в стресовата ситуация. Гледайте комедийни филми. Ако човек може да гледа на живота си като на пиеса с елементи на сапунена опера, драма и комедия, значи не е безнадежден и всичко ще се нареди.


Грижете се за тялото си
Внимавайте какво ядете. Днес за съжаление сме истински поклонници на консервираните храни и всевъзможните диети. Позволяваме да повлияят на хранителните ни навици фирми рекламните трикове на фирмите производители. Обърнете внимание какво ядете и как се чувствате след това – проявете любов към тялото си.


Работете с огледалото
Сутрин застанете пред огледалото, усмихнете се и кажете на отражението си: "Аз те обичам, ти си удивителна и прекрасна". Изживейте деня в добро настроение и с любов към себе си и другите. И ще видите как скоро животът ви ще се промени. Подберете си и комплекс упражнения, които ви харесват, и ги правете с радост.


Обичайте себе си точно сега, не чакайте да станете съвършена
Научете се да обичате себе си и ще започнете да обичате и разбирате и другите. Дошли сте на този свят, не за да угодите на другите и да живеете както искат те. Вашата цел е себеизразяването и изразяването на любов на едно по-дълбоко ниво.
 

Вижте още:

5 навика, които издават ниско самочувствие

10 начина, по които силните жени се справят със света


 

Коментари към "10 начина да заобичаме себе си! Oт Луиз Хей":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg