6 начина да се научим да действаме

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано


Защо човек е толкова склонен да отлага до безкрайност своите действия? В работата и в личния живот.


Не чакайте подходящия момент, подходящото настроение или щастливото разположение на звездите. Направете така, че първото ви действие да бъде спонтанно, без пауза между "реших да действам" и "вече действам".


1. Просто се ядосайте!
Е, не така, че да съсипете нервите си. Но ако нещо не се получава и се чувствате като муха, хваната в паяжина, просто се ядосайте. Ако трябва да бъдем честни, спортната злоба дава един финален енергичен импулс и възможност да достигнете до крайния резултат. Ако сте недоволни от себе си и около вас има един куп отвличащи вниманието ви фактори, не хабете енергията си напразно – съберете се, вземете се в ръце и действайте.


2. Времето минава
Замислете се само, колко много всеки от нас е могъл да постигне, ако само беше действал навреме. Често губим ценни мигове в колебание и нерешителност. Ако се захванете с нещо още сега, само след месец, например, ще имате резултат. Ако обаче ще действаме от утре, това утре често се разтегля във времето и така и може да не видим нищо постигнато – във всяка сфера от живота ни. Само си помислете колко много килограми щяхме да сме свалили досега, ако всеки път, когато сме го мислели, наистина се захващахме с диетата и тренировките!


3. По-малко мислете, повече действайте
Всяка информация във всяка ситуация, с която разполагате в момента, със сигурност сте я обмисляли и обмисляли, но действия така и няма? В тази точка, в която се намирате в момента, така и няма да видите резултати, ако не се раздвижите.


4. Откажете се от мислите паразити
"Аз не мога" и "Не знам как да започна" са мисли паразити, които непрекъснато ще ви дърпат назад. Ако държите в главата си такива мисли, наистина няма да можете. И тук не опира до способности, а до убеждение.


5. Не си придавайте важности
Много е странно, но човекът има склонност да се измъква от разни дела с тактиката "имам много важни неща за вършене, първо да свърша тях". Откажете се! Сами себе си убеждавате, че не действате с едно, за да свършите друго. А просто може да се справите с всичко.


6. Уловете момента
Една от най-големите пречки по пътя от думи към действия – отказът да разберете, че е време просто да се откажете от отлагането и да започнете да действате. Ако сте достатъчно зрели, ще знаете, че не трябва да чакате специален сигнал, той е вътрешен глас, него слушайте.
 

Вижте още:

10 начина, по които силните жени се справят със света

Нещата, за които не сме длъжни да даваме обяснения!


 

Коментари към "6 начина да се научим да действаме":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg