Аман от нагли таксиметрови шофьори!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

 

Градският транспорт? Направо си е приключение! Ако останеш жив след това, ще си истински герой. 

Първо не разбирам защо няма кондуктори, така половината пътници се возят гратис! Значи аз да си плащам, а келешчето с кофти прическата да не си плаща, защото с парите ще си купи цигари или патронче с водка. Шофьорите те гледат все едно си от друга планета. Какво странно има в изречението: "Един билет моля!" Това причина ли е да ме гледа все едно съм си поръчала сандвич в аптека?! Ами, ако имах избор нямаше да се кача на автобуса. Определено!

 

Не че с такси е по-добре, докато някой бакшиш се навие да те закара, защото разстоянието е малко. Какво значение има дали ще ми вземат 3 или 5 лева?! Те нали са за това, да те карат от точка А до точка Б. И после защо взимали малко пари, горките таксиметрови шофьори. До гуша им е дошло от всичко, по цял ден да разкарват разни непознати хора из града... Пак казвам, това им е работата, не съм ги карала аз да избират тази професия. Защо трябва да ми е неудобно че искам да си хвана такси за 3 спирки. Те питат ли ме на мен какво ми е и защо не ми се върви или защо не мога да си хвана автобуса?

 

Бивша танцьорка съм имам проблеми с краката, поради тази причина съм бивша танцьорка, но длъжна ли съм да разказвам историята на живота си, за да получа нормално обслужване?! Здравейте, господин шофьор, моля ви закарайте ме, имам проблем с краката, болят ме. Ето, много ви се моля вземете ми парите. Настоявам! 

 

Как пък не, аз какво съм му виновна, че е станал бакшиш, като стане Бог, ще му се моля. Голяма част от нас работят на длъжности, които не понасят и търпят хора, които не харесват. Но, когато влезеш в магазина, продавачката не ти казва да не я занимаваш с тези две пакетчета солети! Усмихва се и ти пожелава хубав ден, нищо че нейният вероятно не е хубав. Но нито аз съм длъжна да й обяснявам, защо си купувам само солети, нито тя е длъжна да ми обяснява, че мъжът й е безработен, а децата й имат нужда от нови маратонки. Аз си плащам, а тя ми взима парите и кой от където е.

 

И когато се прибера вкъщи, вместо да се усмихна и да бъда заредена с положителни емоции, да съм се срещала с приятни хора, аз какво, връщам се кисела и негативна, скапвам настроението на всички и после стоя и се чудя защо викам като полудяла, че в мивката имало неизмити чинии... 

 

Ако се чудите каква нова работа да започнете, знам каква да НЕ започвате. Не ставайте шофьор, никога. Това ще ви погуби самоличността и ще ви направи получовек, полумаймуна!


 

Коментари към "Аман от нагли таксиметрови шофьори!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg